April 19, 2018
Home - Tech Vesti - Nov i fantastičan-27″ IPS monitor Philips 272B8QJEB

Nov i fantastičan-27″ IPS monitor Philips 272B8QJEB

Uz popularne 34″ ultra-wide monitore, koje jednostavno obožavamo za rad i gaming na računaru, odličan izbor klasičnog 16:9 formata slike su 27″ modeli monitora, rezolucije 2560×1440 piksela (Quad HD – QHD). U komparaciji sa standardnim 24″ Full HD monitorima, QHD donosi veću radnu površinu tako da više podataka stane na ekran, a i video igre na njima izgledaju sasvim o.k. i pristojno. Jedan takav novi model je Philips izbacio na tržište, a u prodaji ga već od meseca aprila možete naći pod oznakom 272B8QJEB i maloprodajnom cenom od oko 300e.

Philips ovim modelom nastoji konkurisati poslovnom segmentu u kojem su atraktivan izbor Dell U2717D i ASUS LED 27″ MG279Q IPS WQHD. Cena će mu biti povoljnija, tako da se u Philips-u nadaju dobroj prodaji ovog modela monitora.

Photo:Philips

Philips 272B8QJEB monitor donosi W-LED IPS LCD ekran s 10-bitnim ekranom (12-bitni interni procesor) i odličnu ergonomiju koja je nešto što morate imati,posebno za one koji mnogo vremena provode ispred računara. Pored udobnosti gledanja, novi Philips ekran koristi i inovativnu Flicke-Free tehnologiju, zajedno s posebnim LoweBlue modom, koji redukuje potencijalno neprijatne kratke talase plave svetlosti koju proizvode generalno,svi LED ekrani.

Monitor pokriva sRGB raspon boja, ima osvetljenje od 250 ccd/m2 i deklarisani kontrast od 1000:1 (uobičajena vrednost za IPS ekrane). Podržana je i DDC/CI direktna kontrola za olakšanu kalibraciju.

Od priključaka na monitoru se nalaze analogni VGA, DVI-Dual Link (digital, HDCP), DisplayPort 1.2 i HDMI 1.4. Tu su još audio ulazi i izlazi tako da osim ugrađenih zvučnika snage 2×2 W, možete spojiti slušalice direktno na monitor. Za povezivanje raznih periferija ( drugih uređaja), tu su USB 3.0 priključci.

photo:Philips

Monitor,naravno,možete montirati na zid jer je kompatibilan s VESA 100×100 mm nosačima, a tu je i mogućnost zaključavanja putem Kensington brave.Više na zvaničnoj Philips stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *